A Mercedes 2018-ban zsinórban ötödszörre is behúzta a konstruktőri bajnoki címet, és annak ellenére, hogy idén a Ferrari már igen közel került hozzájuk, továbbra is az övék volt a legjobb autó és a legjobb erőforrás.

Nem biztos azonban, hogy ez így is marad, minden a téli fejlesztéseken múlik. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egy szponzori rendezvényen elismerte, hogy náluk egyelőre nem megy minden a legsimábban:

“Hatalmas fejlesztési verseny folyik ebben a pillanatban is. Mindenki keresi a leszorítóerőt, igyekszik csökkenteni a légellenállást, és természetesen a motor is nagyon fontos, még több lóerőt kell kihozni belőle. Komoly célokat is tűztünk ki magunknak. Igazság szerint hat héttel ezelőtt felfelé is módosítottuk a célokat, ugyanis olyan pletykákat hallottunk, hogy mások nagyon jól állnak” – mondta.

Wolff azzal folytatta, hogy egyelőre a terveknek megfelelően haladnak, de a motor terén azért akadtak gondok.

“Jó heteink voltak a szélcsatornában. A motort illetően viszont volt egy kis bukkanó, eredetileg többet vártunk az új koncepciótól. De a srácaink nagyon ambiciózusak, szóval bizakodó vagyok.

“Majd meglátjuk, mi lesz az időmérőn Melbourne-ben, mindenki akkor teríti ki először a lapjait.”