A McLaren utánpótlásprogramjának jelenleg legmagasabban álló tagja a tavalyi Forma-3-as Európa-bajnok Lando Norris, aki az idei Forma-2-es szereplés mellett az F1-csapat hivatalos tartalékosa is.

Norris mellett ugyanakkor hosszú évek óta tagja a programnak a holland Nyck De Vries is, akinek a McLaren-vezér Zak Brown Forma-1-es versenyzői ülést ígért, ha a Forma-2-ben jobban teljesít az angolnál.

“Ha Forma-2-es bajnok leszek 2018-ban, akkor Forma-1-es ülést kapok. Feketén-fehéren ott áll a szerződésemben, Zak mondta” – nyilatkozta a HP/De Tijd holland lapnak a 23 éves De Vries.

“Ugyanez igaz Norris esetében is. Lando mondjuk előnyben van, ugyanis az apja jó barátságban van Zakkel, emellett fizeti a versenyzését, de ha hozom az elvárásokat 2018-ban, jövő évben már a Forma-1-ben leszek. Minden rajtam múlik” – folytatta.

Az idei Forma-2-es bajnokság az F1-es Bahreini Nagydíjon indul, Norris a Carlin, De Vries a Prema-csapat versenyzője. Rajtuk kívül a mezőnyben ott lesz a Mercedes neveltje, a tavalyi GP3-bajnok George Russell (ART), a Ferrari-nevelt Antonio Fuoco (Charouz) és a Haas tesztpilótájaként alkalmazott amerikai ifjonc Santino Ferrucci (Trident) is.