Bár a Red Bullt alaposan visszavetette, hogy a motorszállító Renault nem készült fel jól a 2014-es új turbókorszakra, a csapat 2015 kivételével azóta is minden évben képes volt futamokat nyerni, az élmezőny szereplői. Az idei évre ugyanakkor a gyári Renault, és az immár szintén a franciák erőforrását használó McLaren is előrelépéssel számol, ám Max Verstappen szerint a Renault-táborban nincs veszélyben az elsőségük:

“Mindenkire figyelünk, de nem hiszem, hogy ők lesznek a fő riválisaink. És nem is szeretnénk, ha azok lennének, mert az azt jelentené, hogy nem végeztük túl jól a dolgunkat. Az előttünk lévő csapatokkal kell foglalkoznunk” – mondta a Motorsport.com-nak.

A Red Bull előtt természetesen csak a Ferrari és a Mercedes volt, azaz az előrelépés esetén a bajnoki címért való küzdelemről lenne szó. Verstappen egyelőre óvatos ezt illetően:

“Szerintem várjuk meg a szezon elejét, nézzük meg, hogy mennek a dolgok az első néhány futamon. Utána már könnyen megmondhatjuk, hogy versenyben leszünk-e a bajnoki címért vagy sem.”

Megkérdezték ugyanerről a Red Bull motorsportfőnökét, Helmut Markót, ő úgy véli, beérhetik a Mercedest.

“Azt mondom, hogy a kasztni tekintetében igen, de a Mercedesnek az időmérőn mindig ott van 2-3 tized előnye a motorból. Ha összehasonlítjuk a tavalyi és az idei autónkat, az idei sokkal kifinomultabb, és eddig minden úgy megy, ahogy reméltük. Remélhetőleg beérjük őket” – magyarázta az osztrák.

“Tavaly saját erőből nyertünk egy futamot, a Mercedesszel semmi probléma nem volt, amikor megvertük Hamiltont (a Maláj Nagydíjon). Eddig azt láttuk, hogy a Mercedes túlmelegíti a hátsó gumikat. Persze a teljes csomag számít, de még jönnek fejlesztéseink, szóval bizakodók vagyunk.”