A McLaren 2017 végén, három év küszködés után búcsút intett a Hondának, a wokingi csapat gyakorlatilag motorszállítót cserélt a Toro Rossóval: megkapták a Renault erőforrásait, míg a japánok a Red Bull kisebbik csapatához csatlakoztak.

A 2018-as téli tesztek első napja után a Toro Rosso pilótája, Brendon Hartley úgy véli, rossz vásárt csinálhatott a McLaren:

“Szerintem hibát követtek el. A Honda-motor nagyon jól vezethető és több nagyobb teljesítménnyel gazdálkodhatok, mint tavaly (a Renault-val)” – mondta az új-zélandi a spanyol Marcának.

Alonso trükkösen előzi a pálya hivatalos vonalvezetését tartó Hartley-t

A kétszeres világbajnok McLaren-pilóta hétfőn kicsúszással kezdte a tesztelést, miután az autóról nemes egyszerűséggel leesett a jobb hátsó kerék az utolsó kanyarban, de később azért 51 körig jutott. Alonso kiemelte, hogy apró hibáról volt szó, amit a sajtó persze a látványossága miatt felfújt, de szerinte “hat csapat meg a paravánok mögött dolgozik a szétszedett autón”, csak arról nem tudunk, pedig “nagy bajban vannak”.

“Ami a teljesítményt illeti, még nagyon az elején járunk, de minden egybevág azzal, amit előzőleg a szélcsatorna és az egyéb adatok alapján vártunk” – folytatta. “Nem látom, miért ne lehetnénk versenyképesek. Azt tudjuk, tavaly milyen jó volt a kasztni, és most már a motorunk sem új, nem kísérleti darab. Annak az erőforrásnak a továbbfejlesztése, ami tavaly futamokat nyert” – magyarázta a Renault-ról.