A szezon eleje óta egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a McLarennél betelik a phár és a hosszú távú szerződés ellenére búcsút int a Hondának – legalábbis pár évre, amíg a japáok elő nem állnak egy valóban versenyképes erőforrással.

A leglogikusabb megoldásnak a korábbi partner Mercedeshez való visszatérés tűnt, de nemrég már a Ferrari is felmerült, aztán viszont arról lehetett hallani, hogy a német és az olasz gyártó nem szeretne motort adni a McLarennek. A főnök, Zak Brown egy friss megszólalásában megerősítette ezt.

“Nagycsapat vagyunk, tudjuk, hogyan kell futamokat és bajnoki címeket nyerni, szóval a legtöbb csapat, bár sajnál minket, igazából örül, hogy ott vagyunk, ahol” – magyarázta a Sky Sportsnak. “Nem szeretnének túl közel engedi magukhoz, ami érthető”

“A Hondával számos forgatókönyvet áttekintettünk. Úgy gondoljuk, hogy a Honda végül képes lesz megoldani a feladatot, a múltban is sikerült már nekik. Egyszerűen csak gyorsabban kellene haladni a fejlesztéssel.”

“Már nekifogtunk a 2018-as autónak, nem lehet sokáig haladni anélkül, hogy tudnánk, milyen motor kerül bele, nyáron, azaz mostanában véglegesíteni kellene, hogyan tovább a Hondával. Nem maradhatunk versenyképtelenek, a McLaren nem ezért versenyez.

“Három év telt e, szóval jelentős teljesítményjavulás kellene vagy valami más megoldás. Fernandóhoz hasonlóan futamokat akarunk nyerni, a jelenlegi helyzetben azonban nem vagyunk képesek erre. Szóval valaminek változnia kell.”