Fernando Alonso a Honda-erőforrás részegységeinek cseréi miatt 30 helyes rajtbüntetéssel fut neki a Brit Nagydíjnak, így hiába jutott tovább bravúrral a Q2-be, a 13. helyről így is az utolsó rajtkockába lép majd vissza.

A spanyol így értékelt az időmérő után:

“Az intermediate-n is továbbjutottam volna a Q1-ből, de úgy döntöttünk, inkább slicken megyek, hogy legyen referenciánk holnapra, ha hasonló körülmények adódnak a versenyen. Hajszálon múlott, hogy sikerült, de meglett és holnapra van adatunk. Hasonló átmeneti körülmények között versenyképesek lehetünk, és egy kis káosz is segíthetne.”

F1: Alonso káoszt remél, Ricciardo előreengedné a spanyolt 1

Alonso hozzátette, hogy bár összességében semmi jelentősége, azért jó volt 2013 óta első ízben a McLarent az élen látni egy időmérős szakasz végén:

“Jó pillanat volt, és a szurkolók is örültek, mert vannak itt McLaren-szurkolók, akik ugyanannyira szeretnék az élen látni a csapatot, mint mi magunk. Bár csak a Q1-ről volt szó, a lelátókon mindenki nagyon örült, jó volt ezt látni.”

Alonso a 13. hely miatt sem bánkódott, sőt:

“Bizonyos értelemben nem is szerettem volna a Q3-ba jutni, mert holnap mindenképp az utolsó helyről indulok, viszont úgy a Q2-ben használt gumikkal kellett volna. Így most a magam által választott keverékkel, friss abroncsokkal rajtolhatok.”

F1: Alonso káoszt remél, Ricciardo előreengedné a spanyolt 2

Bár Alonso a büntetéssel a virtuális 43. helyről kezd, nem 100 százalék, hogy övé lesz az utolsó rajtkocka, a Red Bull-os Daniel Ricciardo “megelőzheti” még. Az ausztrál pilóta sebességváltó-csere miatt már öthelyes büntetéssel futott neki az időmérőnek, ahol aztán műszaki hiba miatt az utolsó lett (a virtuális 25., a rajtrácson Alonso nagyobb büntetése miatt a 19.). A kvalifikáció után Ricciardo felvetette, hogy este mérlegelik, ne cseréljenek-e még néhány erőforrás-részegységet, hiszen innen már nem sokat számít:

“Megvizsgáljuk a lehetőséget, mert már úgyis a végéről indulok, 19. vagy 20. hely, mindegy, átadhatom Fernandónak a helyemet, ha szeretné! Lehet, hogy kihasználjuk ezt és berakunk néhány további új elemet. Meglátjuk, de annyi biztos, hogy mindent mérlegel majd a csapat.”