Ferrari-motoros McLaren? A piros hó kategóriája, most mégis komolyan kell foglalkozni a lehetőséggel, miután az olasz La Gazzetta dello Sport veterán Forma-1-es szakírója, Pino Allievei vetette fel a lehetőséget.

Az olasz úgy tudja, a McLaren nemrég megkereste a Ferrarit a 2018-as motorszállítás lehetőségét illetően, Maranellóban pedig egyelőre fontolgatják a választ. Allievei hozzáteszi, hogy az üzlet esetleg Fernando Alonsót is Wokingban tarthatná. A kétszeres világbajnok spanyolt a Mercedes és a Ferrari sem fogadná 2018-ra, a Renault nem elég versenyképes, az erős maranellói erőforrás és a(z állítólag a mezőny egyik legjobbjának számító) wokingi kasztni kombinációja viszont már nem lenne olyan rossz, ilyen alapokon a szerződéshosszabbítást is megkockáztathatná.

Más kérdés, hogy hagyományos, évtizedekre visszanyúló F1-es rivalizáció mellett az elmúlt években az utcai sportkocsik piacán is közvetlen ellenfele a McLaren a Ferrarinak, így marketingszempontból nonszensz lenne a párosítás.

Érdemes ugyanakkor hozzátenni, hogy a Ferrari és a Fiat Chrysler Automobiles elnöke, Sergio Marchionne egy ideje szeretné már visszajuttatni az Alfa Romeo márkát a Forma-1-be, a McLaren kaphatna akár maranellói gyártású, de átcímkézett motorokat is, ami megoldást jelenthetne a fenti problémára.