A hétvégi Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki szabadedzésein a McLaren versenyzői ott voltak a top10-ben, az időmérőn pedig simán továbbjutottak az első szakaszból, Fernando Alonso a Q3-as szereplésről sem sokkal maradt le.

A Honda a spielbergi hétvégére elvitte erőforrása rég várt harmadik specifikációját, és bár az egység megbízhatósági aggodalmak miatt szombatra kikerült Alonso autójából, a motorerőt jutalmazó Red Bull Ringen elért kvalifikációs 12. és 13. idő igen jó benyomást tett a McLarenre.

A vezérigazgató Zak Brown egészen más hangnemben beszélt a japán partnerről, mint az elmúlt hetekben:

“Továbbra is képlékeny a helyzet, hamarosan döntenünk kell kapcsolatunk jövőjéről. A következő pár hónapban neki kell látnunk a jövő évi autónak, amibe versenyképes erőforrást akarunk. A Hondánál keményen dolgoznak ezen, dolgoznak olyan fejlesztéseken, amikkel ez elérhető, de erről majd ők beszélnek. Mi igyekszünk a lehető legtöbb időt adni nekik arra, hogy sikerrel járjanak” – mondta a McLaren-vezér.

F1: A McLaren türelmet szavaz a Hondának? 1

A 2015 óta együtt küszködő McLaren és a Honda válása az elmúlt időszakban egyre valószínűbbé vált, spekulációk szerint a wokingi csapat 2018-tól korábbi partneréhez, a Mercedeshez térne vissza addig, amíg a japánok valóban versenyképes erőforrással állnak elő.

A McLaren kilenc forduló után 2 ponttal a konstruktőri bajnokság utolsó helyén áll.