A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown komoly autógyűjteménnyel rendelkezik, túraautói, GT-járgányai és természetesen klasszikus F1-esei is vannak, Ayrton Senna 1984-es Tolemanje és 1986-os Lotusa, Nigel Mansell 1987-es WIlliamse, Jacques Vlleneuve 1996-os Williamse, Mika Häkkinen 2001-es McLarenje és az 1980-as világbajnok Alan Jones Brit Nagydíjon győztes Williams FW07B-je is a garázsában áll.

Az utóbbival áll majd rajhoz a hó végi FIA Historic Masters F1 versenyen a Silverstone Classic rendezvényen, amelynek kedvéért még a Magyar Nagydíjat is kihagyja a wokingi csapat élére tavaly év végén került 45 éves amerikai.

F1-es Williamsszel áll rajthoz a McLaren-főnök 1

Brown nem teljesen amatőr versenyző, az 1990-es évek elején Nagy-Britanniában Formula Ford- és Vauxhall Lotus-futamokon is indult, az USA-ban az elmúlt években hosszútávú versenyeken vett részt, a daytonai 24 óráson és a sebringi 12 óráson is 2. lett kategóriájában és részt vett a Blancpain Endurance és a Brit GT-bajnokság versenyein is.

A McLaren-főnök egyébként még az idény elején kihívást intézett két másik, versenyzői hátterű kollégájához, a Forma-3000-ig (a GP2/F2 elődje) jutó Red Bull-os Christian Hornerhez és a GT-tapasztalatokkal rendelkező Toto Wolffhoz, igaz, egyelőre nem tudni, összecsapnak-e majd valamikor a versenypályán.