A McLaren-Hondának luxusproblémája van: a woingi csapatnál a jelenleg alkalmazott két veterán világbajnok, Fernando Alonso és Jenson Button mellett két igen tehetséges ifjonc, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne is versenyzői ülésre vár.


A fiatal ígéretek jelenléte miatt egyelőre nem világos, hogy megtartják-e az idén 16. szezonját gyűrő, “drága” Buttont, aki gyors döntést vár a csapattól. A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier az Olasz Nagydíj hétvégéjén azt mondta, “szándékukban áll” a két bajnokkal folytatni, azóta viszont elismerte, hogy nem rajta múlik majd a dolog. 
“Egyelőre úgy tervezünk, hogy megtartjuk mindkét jelenlegi versenyzőnket, azonban nem csak rajtam múlik a döntés. Ami pedig Kevint és Stoffelt illeti, mindent megteszünk majd, hogy Forma-1-es versenyzési lehetőséget találjunk számukra. A Hondával is megtárgyaljuk a dolgot, a végső szó azonban a McLarené lesz.”
“Jenson hosszabbítási opciójának természetesen van határideje, de idén biztosan nem is fogunk várni a döntéssel az idény végéig” – tette hozzá.


Button számára nem túl biztató a helyzet, ugyanis nyílt titok, hogy a McLaren cégvezére, Ron Dennis 2015-re is szívesebben ültette volna Magnussent Alonso mellé, a gyenge eredmények és szponzorhiány miatt korlátozottabb pénzügyi lehetőségek mellett pedig még inkább a dán felé billenhet a mérleg nála. 
Dennis korábban ellentmondó nyilatkozatokat tett, dán üzletemberek, potenciális szponzorok előtt Magnussen támogatására biztatott, ugyanakkor azt is mondta, hogy Button az idei küszködés után megérdemel még egy évet.