F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön 1
F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön 2

F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön

F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön

F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön 6
F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön 7
F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön 8
Fotó megosztása:
F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön 9


Fernando Alonso 2007-ben friss kétszeres világbajnokként került a McLarenhez, de a csapattal való viszonya gyorsan megromlott. Zsarolási kísérletével gyakorlatilag Alonso élesítette a kémügyet, amely végül a McLaren konstruktőri bajnokságból való kizásával és 100 millió dolláros pénzbírságával végződött. 
A spanyol az idény végén távozott a McLarentől, majd egy évvel később a csapatfőnök, Ron Dennis is a háttérbe vonult, most viszont, nyolc évvel később újra összeborultak, Alonso a McLaren-Honda versenyzője, Dennis pedig újra aktív irányítói szerepet visz az F1-es csapatnál.
A McLaren-vezér azt mondja, hogy a 2007-es sötét fejezetet már lezárta magában, nem is gondol erre.
F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön 10


“A kémügy boncolgatása kontraproduktív lenne, az már a múlt. Akkoriban az egész F1-ben nagyon feszült volt a hangulat, s ez a dolog is saját életre kelt. Nálunk is lecsapódott az F1 akkori klímája, és ezt a viszonylag triviális dolgot nagyon felfújták, végül mindenki elég rosszul járt vele, de aztán mindannyian továbbléptünk” – idézte a Mirror Dennist. 
“Nem vagyok már annyira szigorú és Fernando is érettebb. Mások is szerepeltek az ügyben, de ők is továbbléptek már. Időpocsékolás lenne ezzel foglalkozni, a tettek többet mondanak a szavaknál, a cél pedig az, hogy együtt versenyeket nyerjünk, hogy örülhessünk a sikereknek.”
A McLaren-főnök hangsúlyozza, hogy nincs benne harag vagy gyűlölet Alonso iránt:
F1: A McLaren-vezér túl van a kémügyön 11


“Fiataloktól, gyerekektől szoktam hallani, hogy gyűlölik ezt vagy azt az embert. Borzalmas ilyet mondani, és végül az sérül leginkább, aki gyűlöl, ez felemészti az embert, a gyűlölt személy pedig sokszor nem is tud az egészről. Szóval érdemes ezen görcsölni? Sokkal jobb továbblépni, és élvezni az autóversenyzést.”
“Fernando egyik legjobb vonása, hogy imádja a versenyzést, az olyan nagyszerű pilóták, mint ő, vagy például Ayrton (Senna) utálják az intrikákat, még ha épp ők maguk is indították a dolgot. Ayrton kétszer-háromszor is a visszavonulást fontolgatta, amikor elege lett az ilyesmikből. Miért is tartana ki az ember olyasmi mellett, amit nem élvez?”