Tavalyi három futamgyőzelme, valamint Sebastian Vettel távozása után egyértelműen Daniel Ricciardo a Red Bull húzóembere, az ő dolga lesz, hogy 2015-ben több sikerre vigye a 2010-13 között domináló csapatot.


Az ausztrál így beszélt kedden az idei célokról és a riválisokról:
“Még több futamot szeretnék nyerni, amikkel aztán valódi esélyem lehet a bajnoki címre. Tavaly is elég sokáig versenyben voltam, legalábbis papíron, de idén jó lenne a valós esély.”  
“Minden csapat fejlődni fog idén, de szeretnénk hinni, hogy a Mercedesnek már kevesebb tartaléka van, kisebbet lép előbbre a többieknél, ugyanis tavaly taroltak. Remélem, hogy igazam van, és nem dobnak még rá 50 %-ot a tavalyi teljesítményre, én úgy gondolom, hogy nekünk vagy a Ferrarinak több játékterünk van még a fejlődésre.”


“Baromi jó volt, hogy tavaly, a Mercedes-dominancia mellett is sikerült három versenyt nyernünk. Lehet, hogy voltak néha problémáik, de mi ott is voltunk, hogy kihasználjuk őket. Szóval ha sikerül mondjuk megfelezni a lemaradásunkat, legalábbis a szezon elején, az jó lenne. Aztán szépen megpróbálhatjuk nyomás alá helyezni őket, miközben mi igyekszünk hibátlanul szerepelni, hogy amikor ők hibáznak, akkor tovább növelhessük a nyomást.”
Persze nem a Mercedes lesz az egyetlen ellenfél, Ricciardo pedig legfőképp a Honda-motorral és Jenson Button mellett Fernando Alonsóval nekifutó McLarenre lesz kíváncsi.
“Úgy gondolom, hogy a Williams megint erős lesz, a nagy kérdés a McLaren-Honda. Határozottan kíváncsi vagyok, hogyan szerepelnek majd. Egyértelműen megvan bennük a potenciál a jó teljesítményre. Azt hiszem, mindenki azt figyeli majd, hogy mennyit lépnek előrébb, mit tudnak mutatni.”


“A többi csapat a szokásos fejlődést hozza, de nagyon érdekes lesz, hogy mire jut a McLaren. A McLaren egyelőre talány. A Ferrarinak is megvan az esélye, hogy javuljon, de tavaly gyengén szerepeltek, és semmi nem utal arra, hogy hirtelen egy másodpercet ugranak majd, viszont a McLaren gyorsulhat ennyit, ha minden klappol a Hondával. Egyelőre senki sem tudja, mennyire gyors a Honda, épp ezért lesz nagyon érdekes, hogy vajon gyorsak lesznek, vagy megint csak ott küzdenek a sűrűjében.”