Lewis Hamilton mercedeses szerződése 2015 végéig él, a hosszabbítás pedig az idei sikerek ellenére is nyögvenyelősen halad. Már nyáron megindultak a tárgyalások, de a bajnoki küzdelem felpörgése miatt jegelték a témát, később azt mondták, hogy rögtön a szezonzáró után összeülnek.


Az immár kétszeres világbajnok új szerződéséről azonban decemberben sem érkezett hír, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff most azt mondja, később rendezik a dolgot.
“Nem kapkodunk, majd az idény alatt beszélünk róla. Bizakodó vagyok, az elsődleges célunk, hogy a mostani pilótákkal folytassuk” – nyilatkozta az olasz Gazzetta dello Sportnak.
“Ha azonban ez nem lehetséges, akkor Alonso az első számú alternatíva, aztán Bottas” – tette hozzá.
Köztudott, hogy a Ferraritól 2014 végén távozott Fernando Alonso nagyon szeretne a Mercedeshez kerülni, 2015-re viszont “csak” a McLaren-Hondánál talált helyet. A spanyolnak állítólag több évre szóló, bombabiztos szerződése van Wokingban, de valószínűleg mindent megpróbálna, ha a Mercihez hívnák. Ki tudja, talán egy Hamilton-Alonso csere is lehetséges lenne.
Wolff nagyon nagyra tartja a spanyolt, akár a Ferrariban, akár a McLarenben ül: “Bármilyen autóban veszélyes ellenfél. Ha hatodik helyre alkalmas autóban ül, akkor behozza a 3. helyre.”