Felipe Massa 2006-20013 között nyolc idényt húzott le a Ferrarinál, ami alatt olyan ászok mellett dolgozott, mint Michael Schumacher, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso. A brazil pilóta 2014-ben már a Williamsnél kezdett másodvirágzásba, de a Ferrari sorsa sem hagyja hidegen. 
A Scuderiánál Alonsót 2015-ben Sebastian Vettel váltja, míg a spanyol a McLarennél folytatja. Massa megérti a válást: 


“Mindenkinek világos volt, hogy távozni fog a Ferraritól, szóval nem igazán volt eget rengető hír. Azt hiszem, már láttuk, hogy a Ferrari nem volt képes a legjobb autót megadni neki, ahogy ő elvárta volna, de ugyanakkor talán ő sem segítette a Ferrari előrelépését. Szóval talán eljött az idő a változtatásra.”
A brazil veterán szerint Alonso nélkül nem lesz könnyű dolga az olasz csapatnak, ezzel együtt a legjobbakat kívánja egykori munkaadójának.
“Fogalmam sincs, hogy ezután jobban vagy rosszabbul megy majd a Ferrarinak. Fernando talán a mezőny legjobb versenyzője, szóval nem vagyok benne biztos, hogy a Ferrari képes lesz előrébb lépni nélküle. Majd meglátjuk. De mindenképp a legjobbakat kívánom nekik!” 
Ami Massa williamses tapasztalatait illeti, az 2014-es, minden várakozást felülmúlóan eredményes év után a brazil azt mondja, hogy összességében könnyebb és hatékonyabb a Valtteri Bottasszal végzett munka, mint Alonsóval volt.


“Nekem jó volt, de számára is hasznos volt az együttműködés, ugyanis a vezetési stílusunk elég hasonló. Sok futamon elég hasonló beállításokkal mentünk, és ha valami bejött nálam, akkor arról ő is tudott, és fordítva.”
“Fernando ellenben nagyon agresszíven használja az autó orrát, talán mindenkinél erőszakosabban rángatja az első gumikat. Ezzel ugyanakkor néha jót tesz a hátsó gumiknak, ami bizonyos pályákon előnyt jelent. Valtterinek viszont egészen más a stílusa.”