Az elmúlt hetekben több pletyka is keringett a McLaren-csoporton belül hatalmi harcról, amely az aktív vezetéshez év elején visszatért Ron Dennis és társtulajdonosok között zajlott.


Mostanra kiderült, ki kerekedett felül, ugyanis bejelentették, hogy az eddig a részvények 25 százalékát bíró Dennis további részvényeket vásárol az 50 %-os résztulajdonos bahreini befektetési csoporttól, a Mumtalakattól, valamint a régi-régi partner, eddig szintén 25 %-ot birtokló Mansour Ojjehtől, pontosabban az ő nevéhez kötődő TAG-től.
A McLarennél elmondták, hogy a részvényvásárlásról már augusztusban megegyeztek, úgy tűnik, hogy Dennis mostanra szedte össze a szükséges forrásokat.
A brit cég pontos számokat nem közölt, de annyi biztos, hogy Dennis többségi tulajdonossá válik a tranzakció után, az sem zárható ki, hogy az ő kezébe kerül a teljes cégcsoport.
“A Mumtalakatnak már nincs köze a Forma-1-es csapathoz. Eladták a részvényeket Ronnak. Egy szabott határidőig kell fizetnie. Persze ha nem fizet, akkor visszaveszik a részvényeket, de a jelen állás szerint úgy néz ki, hogy Roné a teljes cég” – kotyogta el az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone csütörtökön.