A McLaren nagycsapatra nem épp jellemzően immár hónapok óta vártja jelenlegi pilótáit, Jenson Buttont és Kevin Magnussent, még mindig nem dőlt el, melyikük maradhat a wokingi alakulathoz minden bizonnyal visszatérő Fernando Alonso mellett 2015-ben.
A csapat korábban december 1. utánra ígérte a bejelentést, de a hét első napjain semmi nem történt, sőt az igazgatótanács és a részvényesek csütörtöki értekezletét követően, valamint pénteken sem szállt fel a fehér füst Wokinban. 


A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier azt mondta, hogy az esetleges látszat ellenére nincs gond, igaz, azt ő sem tudja, mikor lesz döntés.
“Nincs baj, egyszerűen csak eltart egy ideig, míg kitaláljuk, mi a legjobb a McLaren számára. De azt sajnos nem mondhatom meg, mikor derül ki, mert én sem tudom. Egyelőre nem született döntés” – mondta a Sky Sportsnak.
“Tudom, hogy sok szurkoló vár, Jenson szurkolói, Kevin szurkolói, más pilóták szurkolói, s úgy általában a McLaren drukkerei, de a fő, hogy a jó döntést hozzuk meg a jövőt tekintve. Nem is csak a jövő évre, hanem továbbiakra is.” 
“Az én dolgom az, hogy újra győzelemre vigyem a McLarent, és én bármelyiküknek örülnék, mert mindketten nagyszerű versenyzők. Jenson világbajnok is. Mindkettejükkel szívesen folytatnánk, de el kell döntenünk, a csapat szempontjából mi a legjobb.”
Sokak szerint egyébként nem is a pilóta kiválasztása a fő akadály, hanem a háttérben zajló hatalmi harc: a cégvezér Ron Dennis szeretne további részvényeket venni a partnerektől, ehhez keres befektetőket, de fogy az ideje, amíg viszont nem világos, ki is lesz a főnök, addig a versenyzőkről sem lehet dönteni.