Míg a mezőny nagy többsége a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj óta folyamatosan módosítgatja az autót, addig a Brawn GP minden fejlesztés nélkül abszolválta az első négy futamot, méghozzá három győzelemmel.

Az európai versenyek kezdete, a Spanyol Nagydíj minden csapat számára amolyan újrakezdés, Barcelonába mindenki új fejlesztési csomagot visz. A Brawn is, de ez cseppet sem jelenti azt, hogy az előnyük megmarad. A java csak most jön, és ezzel ők is tisztában vannak.

“A Bahrein óta eltelt rövid szünetben a csapat összeült Brackleyben, és értékelte az első négy futamunkat. Jenson (Button), Rubens (Barrichello) és a többiek is első osztályú munkát végeztek, és ugyanezt a teljesítményt kell fenntartanunk, ha a bajnokságot is meg akarjuk nyerni. A mezőny sokkal szorosabb, mint az idény kezdetén, az élen hajszálnyi a teljesítménykülönbség” – mondta Ross Brawn.

Meddig tarthat a sikerszéria?
Meddig tarthat a sikerszéria?

Mostantól kapaszkodhat a Brawn

Mostantól kapaszkodhat a Brawn

Meddig tarthat a sikerszéria?
Jön a második nekifutás
A Terminator visszatért az F1-be
Fotó megosztása:
Meddig tarthat a sikerszéria?

Meddig tarthat a sikerszéria?

Meddig tarthat a sikerszéria?


“Míg versenyeztünk, a gyárban is kemény munka folyt a BGP001 első frissítési csomagján, kíváncsian várjuk, hogy milyen eredményt hoz a hétvégén Barcelonában” – tette hozzá az angol.

Bár győzött Bahreinben, és jelenleg elég biztosan vezeti a bajnokságot, Jenson Button már utalt rá, hogy a Brawn kezdeti előnye elfogyott az első négy futam utánra. Az angol versenyző nagyon kemény küzdelemre számít ezután:

“Jártam a gyárban a múlt héten, egy kicsit megünnepeltük az eddigi sikereket, és tájékozódtam a fejlesztésekről. Nagyon nehéz dolgunk lesz, ha meg akarjuk tartani a vezetést, de bízom benne, hogy készen állunk a feladatra.”