Érdekes, de a gazdagok világában nem feltétlenül kirívó kérésnek tett eleget a Bentley. Egy jachtvásárlás előtt álló ismeretlen ugyanis azt kérte, hogy a crewe-i luxusmárka egyik legismertebb modelljének, a Continental GT V8 belterét ültessék át, és ebben a stílusban készüljön el a hajó kabinja.

Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 1
Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 2

Meglepő jármű kapta a Bentley belterét

Meglepő jármű kapta a Bentley belterét

Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 9
Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 10
Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 11
Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 12
Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 13
Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 14
Fotó megosztása:

Az autózástól távol álló feladat ellenére a Bentley Design Services szakemberei vállalták a feladatot, hiszen ügyfelük kérése minden másnál fontosabb. Így felvették a kapcsolatot a holland Contest Yachts nevű céggel, mely prémiumminőségű vízi járművek építésére szakosodott.

Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 15

A tulajdonosnak pontos elképzelései is voltak az eredményről, ugyanis ő maga is Continental GT-tulajdonos. Kupéjának piros és bézs bőrborítású belsejét a fabetétekkel együtt szinte teljesen sikerült újraalkotni az 59 lábas (18 méteres) hajó kabinjában.

Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 16

Az eredmény annyira pontos lett, hogy még a kárpitok hímzését is tökéletesen lemásolták, ami azért nagy feladat, mert egy ilyen gyémántmintás díszvarrás egyetlen gyémántja 712 öltéssel születik meg. Erre jelenleg csak a márka speciális varrógépe képes, egyelőre még nem kell attól tartaniuk, hogy a konkurencia lemásolja őket.

Meglepő jármű kapta a Bentley belterét 17

A gyárban meg is néztük, hogyan készülnek ezek a minták: