Évek óta a Fanatec szállítja a hivatalos Forma-1-es kormányokat, melyeket előszeretettel használnak a világ legjobb esport-versenyzői is: a cég a terület megkerülhetetlen szereplője, hosszú évek óta etalonnak számítanak termékeik. Nem csoda, hogy tavaly a BMW-vel együtt olyan szettet raktak össze, melybe olyan kormány került, mint a GT3-as versenyautókba.

Visszatérve a Forma-1-hez: az idei év sem telhetett el hivatalos F1-es kormány bemutatása nélkül. A friss darab a Clubsport Steering Wheel F1 2021 nevet kapta, és a színét leszámítva szinte teljesen megegyezik a tavalyi példánnyal:

A szénszálas borítás és az alcantara mellett felbukkanó narancsszínű elemek ezúttal egy fehér fényérzékeny anyaggal lettek bevonva, mely sötétben zölddé változik, így olyankor is be lehet határolni a kormány gombjainak helyét, ha az nincs megvilágítva.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Fanatec (@fanatec_official) által megosztott bejegyzés

A kormányból korlátozott mennyiség, összesen 2021 darab állt rendelkezésre, és a későn reagálók le is maradtak róla, ugyanis a Fanatec történetének leggyorsabban eladott terméke volt ez: kevesebb mint egy nap alatt az összes kormány elfogyott. Még az sem volt akadály, hogy a kormány közel 400 euróba, átszámítva 138 ezer forintba kerül. Ebben az állapotban persze még használhatatlan a masina, ugyanis kell hozzá egy kormányalap, egy pedálszerkezet, valamint valamiféle kényelmes ülőalkalmatosság is. Ha mindezekből a legjobbakat szeretnénk összeválogatni az otthoni szimulátorhoz, akkor még nagyjából 600-700 ezer forintra lenne szükségünk.