Olyanok jelentkezését várják, akik legalább heti öt éjszakát eltöltenének a várban, és el tudják látni a karbantartási feladatokat. Aki azonban tengeribetegségtől szenved, nem alkalmas a feladatra, dagály idején ugyanis az ingatlant kizárólag hajón lehet megközelíteni.

“Ha itt élsz, az a legjobb, hogy minden ablakból tengerre néző kilátásod van. A legrosszabb pedig, hogy nem rendelhetsz házhoz pizzát” – idézi Duncan Murdochot, a vár gondnokát a BBC.

A sziget a brit műemlékvédelmi hatóság és a St. Aubyn Estates ingatlanokkal és turizmussal foglalkozó vállalkozás kezelésében van, a kastélyban pedig a St. Aubyn család lakik. Diszkrét és tapintatos embert keresnek, akinek feladatai közé tartozik a kétkezi munkák mellett a nyilvános helyiségek napi ellenőrzése is.

A kastély építése 1135-ben kezdődött. A sziget a parttól nagyjából 500 méterre található, Marazionból érhető el komphajókkal. Apály idején egy töltésúton is megközelíthető. Nevét Szent Mihályról kapta, aki állítólag megjelent egy csoport halásznak 495-ben.