A szervezők bejelentették: Európa egyik legnagyobb fesztiválja idén is elmarad, helyette inkább a jövőbe tekintenek, és 2022-re tervezik a nagy visszatérést.

“Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről. Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket, látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk” – nyilatkozta Kádár Tamás, a rendezvény főszervezője.

A két fesztiválmentes év a szervezők, a rendezvényekhez kapcsolódó cégek és dolgozók életét nagyon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette.

Az ország két másik nagy könnyűzenei rendezvényét, a soproni Telekom VOLT-ot és zamárdi Balaton Soundot sem rendezik meg idén, ezek szervezői már március közepén bejelentették ezt. A nagy koncerteket és fesztiválokat sorra mondják le szerte Európában, emellett a nemzetközi turnék is elmaradnak a bizonytalanság miatt.

Jó hír viszont, hogy a nyár végén már akadnak komolyabb rendezvények, amelyek vélhetően megvalósulnak, júliusban megtartják a Bánkitó Fesztivált és a Művészetek Völgyét, augusztus végén pedig a jelenlegi állás szerint lesz Fishing On Orfű is.