262 ezer fontot (106,4 millió forintot) fizetett valaki a közép-angliai Limousin Cattle Society tenyésztőegyesület egy tehenéért. A világon ekkora összeget sosem adtak még ennek a marhafajtának egy egyedéért, az ár a korábbi brit és európai rekord dupláját is meghaladta. A kilencvenes évek angol sztárbandája, a Spice Girls egyik tagját, Victoria Beckhamet hívták annak idején Posh Spice-nak, róla nevezték el a limousin fajtájú üszőt. A fiatal állatot a közlemény szerint egy hete, pénteken árverezték el.

A Shropshire-ben nevelt tehén, melynek teljes neve Wilodge Poshspice, rekorder állatok családjából származik. Anyja, Milbrook Gingerspice – melyet szintén az egyik Spice Girlről neveztek el – a brit és az európai rekordot is tartotta 2014-es eladását követően.

Világrekordot jelentő áron árvereztek el egy tehenet 1

Milbrook Gingerspice (a képen) büszke lehet borjára

“Olyan volt az árverés, mint egy ötös a lottón” – mondta Poshspice tenyésztője, Christine Williams a BBC-nek. A győztes licit összegét észbontónak nevezte. Williams szerint a rekorder egyéves állat “elegáns volt és stílusos”, a hatalmas vételárat “annak a bizonyos x-faktornak” tulajdonította.