A vákuumban puskagolyóként haladó kapszulák ötlete nem új, filmekben, regényekben rengeteg alkalommal visszaköszönt már, de működőképes próbálkozás csak az elmúlt években született. Először Elon Musk, a Tesla Motors és a SpaceX űripari magánvállalkozás vezetője mutatta, hogy komolyan foglalkozik a fejlesztéssel. Elképzelése szerint a közlekedési rendszer hatalmas átmérőjű csöveken keresztül, lebegő kapszulákban utaztatná az embereket mintegy 1200 km/h-s sebességgel. 

Pár érdekes teszt után elmaradt az áttörés Elon Musk részéről, és inkább a Marsutazásra fordítja kreatív energiáit. Az elképzelés ezzel nem tűnt el, megmentőként jött egy másik milliárdos Richard Branson és a Virgin. A 2014-ben alapított Virgin Hyperloopba 2017-ben fektetett be a Virgin, a céget korábban Hyperloop One-nak, majd Virgin Hyperloop One-nak hívták.

Tavaly ősszel már bemutattak egy mozgó kapszulát is Nevadában. A  cég két munkatársa egy 500 méter hosszú tesztszakaszon utazott 15 másodpercen keresztül, elérve a 172 km/h-s sebességet. Ez azonban csak töredéke annak a több mint 1000 km/h-s sebességnek, amit a Virgin el akar érni.

Most pedig videós látványterven mutatták meg, hogy képzelik el a megállókat, állomásokat, és a kapszulák belterét. 

A Virgin egyelőre úgy számol, hogy a 2030-as évekre válhat legkorábban elérhetővé a Hyperloop az utasok számára.