Egy londoni építészeti stúdió még 2017-ben döntött úgy, hogy néhány hajókonténer felhasználásával egy különleges ingatlant tervez. A ház azonnal népszerű lett az interneten, és azóta is felbukkan itt-ott, ám mindez nem több puszta látványtervnél: a kivitelezés a mai napig nem kezdődött el.

Megér egymilliárdot egy sivatagi konténerház? 1

A képre kattintva galéria nyílik

Pedig a Joshua Tree Residence pontos helye is megvan a kezdetek óta: a ház is erről, azaz a Joshua Tree Nemzeti Parkról kapta a nevét, mely Kalifornia déli, sivatagos részén található, és 1994 óta a világörökség része. A hófehérre mázolt konténerek sokaságából álló 200 négyzetméteres épület a park bejáratától egy mérföldre épülne meg, feltéve, ha valaki kifizeti érte a 3,5 millió dolláros, átszámítva körülbelül 1 milliárd forintos vételárat.

Megér egymilliárdot egy sivatagi konténerház? 2

Ennyi pénzért a vevő a sivatag végtelen nyugalmát kapja egy három hálószobával, egy konyhával és tágas nappalival felszerelt élettértől, melynek minden helyiségéből kiváló kilátás nyílik a sivatagra. A homoktengerben a hagyományos luxus kedvelőinek sem kell kompromisszumokat kötnie, egy medence azért helyet kapott a konténerek és a jótékonyan takaró sivatagi sziklák között.

Megér egymilliárdot egy sivatagi konténerház? 3

Megér egymilliárdot egy sivatagi konténerház? 4

Az energia a házhoz tartozó garázs tetején található napelemekből származik. Tökéletes búvóhely ez egy, a világtól elszakadni kívánó ember számára.