A Star Wars univerzum jelenleg legsikeresebb terméke a “The Mandalorian” filmsorozat, ami a második évaddal sem tudott hibázni. Minden rész gyöngyszem a maga nemében, a vadnyugati stílussal kevert, hamisítatlan Csillagok Háborúja hangulat ott van minden képkockájában.

A készítők odafigyeltek a részletekre, többek között a felbukkanó fegyverek is alaposan kidolgozottak. A főszereplő, a magányos mandalori, Din Djarin egyik leglátványosabb gyilkos eszköze az Amban puska. A puska típusa egyidős Boba Fett karakterével, ugyanis annak idején még ő hordott magánál egy hasonló darabot, amikor először mutatkozott be a rajongóknak, az 1978-as Holiday Special-ben (rajzolt formában). Nagyjából tíz éve nevet is kapott a fegyver (Amban Phase-Pulse blaster).

Ez a karácsony legmenőbb játékpuskája, amire felnőtt férfiak is vágynak titokban 1

Ezzel az eszközzel messziről képes a legtöbb ellenfelét apró cafatokká konvertálni, közelről pedig elektromos sokkolóként okoz meglepetést a támadóknak. De mindenek felett iszonyat menő darab, a tus kialakítása, és az előrenyúló villaszerű sokkoló miatt kiemelkedik a filmes kellékek közül.

Ez a karácsony legmenőbb játékpuskája, amire felnőtt férfiak is vágynak titokban 2

Nem csoda, hogy most, karácsony előtt elkészült belőle a fa alá tehető másolat, méghozzá a Hasbro gyártásában. A műanyag lövedéket köpő eszköz különlegessége, hogy élethű méretben készül, 127 centiméteres hosszal. Ebből már sejthető, hogy a célcsoport nem feltétlenül a 6-8 éves korosztály, amit a 35 ezer forintos vételár még tovább nyomatékosít.

Ez a karácsony legmenőbb játékpuskája, amire felnőtt férfiak is vágynak titokban 3

Ennyi pénzért egy valóban egyedi megjelenésű és méretű játékpuska tulajdonosai lehetünk, ami a nappaliháborúkban mérete, és a mindössze két töltényt tartalmazó tár miatt nem épp ideális eszköz, de a tudat, hogy Mando fegyverét tartjuk kézben kárpótol majd az elvesztett csatákért.