Az 1930-as években készült csendéleten egy palack víz, egy kancsó és két pohár társaságában látható egy üveg Johnnie Walker Black Label. A kép jól szimbolizálja Churchill rajongását az ital iránt, amelyet gyakran már a reggeli felkelés után fogyasztott, szódával – hangsúlyozza a Sotheby’s aukciósház közleménye.

Keddtől lehet licitálni online a festményre, amelynek leütési ára elérheti a 250 ezer fontot (90 millió forint) az aukciósház becslése szerint.90 milliót érhet egy üveg whiskyről festett kép 1Churchill, a második világháborús brit miniszterelnök szabadidejében szívesen hódolt a festészetnek. Az árverésre kerülő képet a chartwelli családi birtokon festette az 1930-as években, és később William Averell Harriman amerikai üzletembernek ajándékozta, aki az 1940-es években Roosevelt amerikai elnök európai különmegbízottja volt.

Churchill egy impresszionista stílusú tájképe, amely a chartwelli családi birtok aranyhalas tavát ábrázolja, a becsült ár kétszereséért, az alkotó esetében rekordot jelentő 1,8 millió fontért (714 millió forintért) kelt el a Sotheby’s egy 2014-es árverésén.