Miután felröppent a hír, miszerint az argentin futballsztár Lionel Messi elhagyhatja a Barcelonát az Internazionale kedvéért, a klubtulajdonos kínai Suning csoport tévécsatornája virtuálisan a milánói dómra vetítette a sportoló képét. Idővel azonban kapcsolhattak a felelősök, és igyekeztek minden nyomot eltüntetni, de az internet nem felejt: a hatszoros aranylabdás támadó a fotón győzelmi pózban emeli a magasba a karját.

Így várják Messit Olaszországban – kép 1

A Messi költözésével kapcsolatos találgatások azután kaptak lábra, hogy a 33 éves csatár apja és ügynöke, Jorge Messi nemrég ingatlant vásárolt a milánói San Siro Stadion közelében.

Antonio Conte, az Inter vezetőedzője közölte, lehetetlennek tartja Messi megszerzését, mert “könnyebb a milánói dómot elköltöztetni, mint Messit leszerződtetni”. Olasz lapok 200 millió euróra (69 milliárd forintra) becsülik a sztár vételárát, aki valószínűleg évi 50 millió eurós (17,2 milliárdos) fizetésre tartana igényt.

Hétfőn az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu azt mondta, nincs kétsége afelől, hogy az argentin csapatkapitány meghosszabbítja 2021-ig szóló szerződését. A katalánok a bajnokság második helyén végeztek az ősi rivális Real Madrid mögött, és Messi többször is bírálta a klubvezetést a csapat gyenge és hullámzó teljesítménye miatt.