Számos mélyedés és barázda szabdalja a Nike új focilabdájának, a Flightnak a felületét. A cég labdáinál mindent a tökéletes röppályának és a jó aerodinamikának rendeltek alá: a prototípusokat robotlábakkal rugdostatták, rengeteg lövéstípust kipróbálva.

Formabontó focilabdát mutatott be a Nike 1

A több ezer órányi teszt során a labda anyagát és felépítését tekintve 68 különböző változat közül győzött az a kialakítás, melyet a Flight felszínén láthatunk. A Nike mérései szerint az új sporteszköz 30 százalékkal jobban teljesít a levegőben, mint a korábbi legjobb labdájuk. A mérnököknek sikerült csökkenteniük a labda beszitálását azzal, hogy a kialakítás miatt a levegő nem tapad meg a felületen, hanem megkerüli a golyót, így a földtől elrúgott löketek és átadások kevesebb lendületet veszítettek útjuk során és pontosabbak voltak.

Formabontó focilabdát mutatott be a Nike 2

A labdákat több helyen is láthatjuk majd játék közben: a Premier League-ben és a Serie A-ban, azaz az angol és az olasz első osztályban játszó futballisták is ezt a bőrt kergethetik majd, de a brazil, a chilei és a kínai bajnokság ászai sem maradnak le az újdonságról.

Formabontó focilabdát mutatott be a Nike 3

Kövess minket a Facebook-on!