Minden korábbinál valósághűbb élményt nyújt az alkotók szerint az Eight360 Nova nevű platformja. Az új-zélandi fejlesztők átlátszó gömbjébe beülve az embernek teljesen új élményekben lehet része, legyen szó akár játékról vagy oktatóprogramokról.

A minden irányban pörgő-forgó gömb belsejében egy ülés található. Az öveket kötelező becsatolni, ugyanis néhány másodperc múlva akár fejjel lefelé is csünghetünk, ha éppen egy vadászgépet terelgetünk virtuálisan, fejünkön egy VR-szemüveggel. Nézd meg a szimulátort működés közben:

a videó a hirdetés után indul

A még mindig fejlesztés alatt álló hatalmas gömböt már több számítógépes programmal összehangolták, melyek közül izgalmak terén biztosan kiemelkedik a hullámvasút-szimulátor. A cél az, hogy a platform használata közben a játékosok ne érezzenek semmilyen különbséget a valós és a virtuális járművek között, legyen az akár autó vagy repülő.

Fejlettsége ellenére kompakt szerkezetről van szó, bár az közel sem biztos, hogy a velünk egy háztartásban élők örülnének annak, ha egy napon egy 500 kilós monstrum várná őket a nappaliban. Az ötletgazda azonban örülhet, hiszen neki már meghozta a sikert a szerkezet: Terry Millert 2019-ben az év fiatal mérnökének választották Új-Zélandon, projektjük pedig felkeltette az ország innovációs és technológiai miniszterének figyelmét is.

Kövess minket a Facebook-on!