Ha az ember először ránéz a japán SMD Factory eszközére, nem biztos, hogy azonnal felismeri, mit is lát. Ez a bonyolult szerkezet egy steampunk stílusban készült kártyatartó, mely komplexitásával nyűgözi le az embert.

A japánok elkészítették a világ legmenőbb kártyatartóját 1

Mi az a steampunk?

A stílus az 1980-as évek végétől jelent meg, a legkülönbözőbb művészeti formáktól kezdve a mindennapi tárgykultúrában és formatervezésben is egyaránt megmutatkozik. Ilyen stílusban készült például a Van Helsing vagy Az Álmosvölgy legendája című filmje is.

A japánok elkészítették a világ legmenőbb kártyatartóját 2

Egy fegyver a Van Helsingből, rengeteg steampunk stíluselemmel

A steampunk stílus jellemző díszítőelemei a gyakran óarany színű fogaskerekek, a kulcsok, az óraműves alkatrészek, a fém- és faanyagok, melyek kinézetükkel a 18-19. századot kívánják felidézni, miközben ezeket modern eszközökön találjuk meg.

A japánok elkészítették a világ legmenőbb kártyatartóját 3
A japánok elkészítették a világ legmenőbb kártyatartóját 4

A japán kártyatartót egy egyszerű ujjmozdulattal lehet felnyitni. A kapcsolódó fogaskerekek és láncok két oldalra húzzák szét a fémtetőt, így hozzáférhetünk bankkártyánkhoz vagy a névjegyeinkhez. Az alumíniumötvözetből és szénszálas anyagból készült szerkezet tíz dekát nyom, és egyszerre 35 névjegykártyát tud elrejteni magában. Ára igen borsos, közel 140 ezer forintnak megfelelő összegért lehet megrendelni.

Kattints és nézd meg videón is a különleges kártyatartót:

a videó a hirdetés után indul