Egy orosz művész érdekes gondolatkísérletbe kezdett: mi lenne, ha manapság is használnánk a forgótárcsát a mindennapjainkban? A 19. században megjelent találmány a maga idejében forradalmasította a telekommunikációt, a telefonkészülékek kiegészítőjeként sokkal egyszerűbbé téve a kapcsolatfelvételt két ember között.

Használata időigényes, és a gombokhoz, illetve a billentyűkhöz képest nagyobb hibázási lehetőségeket is rejt magában, ezért nem csoda, hogy eltűnt az életünkből a forgótárcsa. Az orosz művész azonban visszahozta nekünk olyan helyekre, ahol nem is számítottunk rá: vajon egy klaviatúrán mennyire hatékony így beütni a számokat? Vagy a boltban, bankkártyás fizetéskor hány ember előtt lennénk hajlandóak betárcsázni a PIN-kódunkat?

Furcsa világban élnénk, ha még mindig forgótárcsát használnánk 2Furcsa világban élnénk, ha még mindig forgótárcsát használnánk 3Furcsa világban élnénk, ha még mindig forgótárcsát használnánk 4Furcsa világban élnénk, ha még mindig forgótárcsát használnánk 5Furcsa világban élnénk, ha még mindig forgótárcsát használnánk 6Furcsa világban élnénk, ha még mindig forgótárcsát használnánk 7Furcsa világban élnénk, ha még mindig forgótárcsát használnánk 8Furcsa világban élnénk, ha még mindig forgótárcsát használnánk 9