Egyetlen hajlított üveglappá alakítaná az Apple az asztali számítógépeket, legalábbis egy ilyen szabadalom látott napvilágot nemrégiben. A tavaly májusban benyújtott tervrajzokon egy, az iMac-re nagyon hasonlító számítógépet lehet látni, melyet egyetlen folyamatos felületté alakítottak, a képernyő tetejétől egészen a billentyűzetig.

Érdekes újítást kaphat az Apple asztali gépe 1

Habár az újonnan megjelenő telekommunikációs eszközöknél egyre több helyen találkozhatunk hajlított képernyővel (elég csak a Samsung Galaxy Foldra, illetve az Intel koncepciójára gondolni), az Apple ilyen nagy méretekben még sosem alkalmazta ezt a technológiát.

Emellett a kompaktságban is továbbmentek: eddig csak a monitor és a számítógép alkotott egységet, a terveken azonban a touchpad és a billentyűzet is közvetlenül a géphez tartozik. Utóbbit igény szerint le lehet csatlakoztatni a helyéről, így nem kell majd közvetlenül a monitor alatt gépelni.

Érdekes újítást kaphat az Apple asztali gépe 3

Az ambiciózus terveknek itt nincs vége: a billentyűzet helyére egy MacBookot illesztve hordozható gépünket közvetlenül ráköthetjük az asztali eszközre, így a nagyobb monitort használhatjuk a laptop képernyője helyett. Az alsó részt szállítás esetén fel is lehetne hajtani, így a gép még kisebb helyen is elférhet. Mindezek persze egyelőre csak papíron léteznek, de előfordulhat, hogy egy nap ez is a természetes laptophasználati élmény része lesz.

Érdekes újítást kaphat az Apple asztali gépe 4