Jól sikerült a Disney 2019-es éve, ugyanis a tavaly megjelent filmjei közül kilenc is átlépte az egymilliárd dolláros (300 milliárd forintos) lélektani határt, ami a jegyeladásokat illeti. A legutóbbi cím a Star Wars kilencedik epizódja, a Skywalker kora volt, melynek mindössze 28 nap kellett ahhoz, hogy ennyi pénzt termeljen.

Ha az előző két Csillagok háborúja-filmhez mérjük a teljesítményt, akkor akad szégyenkeznivalójuk a készítőknek, ugyanis Az ébredő erőnek 12 nap, míg Az utolsó Jediknek 19 nap kellett az egymilliárd dolláros jegybevétel eléréséhez. A teljes képet árnyalja az is, hogy a hetedik részre egy évtizedet kellett várni, így érthető módon jóval nagyobb is volt a kezdeti érdeklődés, mint a másik két film esetében.

A befolyó összeg közel fele (48,1 százalék) egyébként az Egyesült Államok filmszínházaiból származik, a sorban az Egyesült Királyság (7,2 százalék), Németország (6,1 százalék) és Japán (5,6 százalék) következik mögötte. Érdekes, hogy a listán nem szerepel Kína: a népes ország nézőit nem igazán érdekelték az űrcsaták és a Jedi rend sorsa, a becslések szerint még 20 millió dollárt sem fog hozni a Skywalker kora a távol-keleti országban.

A kimutatás természetesen nem tartalmazza az egyéb, filmhez kapcsolódó ajándéktárgyakból és egyéb kellékekből származó bevételeket, melyek biztosan további dollármilliókat hoznak a Disney konyhájára.