Szinte hozzátartozik a magyar strandolók életéhez a hűtőtáska, a kép, ahogy a strandoló család férfi tagja viszi a kezében nagy, nehéz, belül még valamennyire hűvös dobozt. Ezt a képet próbálja meg felszámolni a GoSun névre hallgató amerikai cég. A vállalat kitalált egy valóban menő hűtőtáskát, ami több olyan funkcióval is bír, ami miatt azonnal beleszerettünk.

Először is, nem kell cipelni a nehéz dobozt. A táskát úgy lehet húzni, mint egy bőröndöt. Nincs számára akadály, a kerekeit úgy tervezték meg, hogy minden terepen gond nélkül elmenjen.

Van még egy, a férfiak számára roppant fontos funkció a táskán. Egy pillanat alatt kinyithatjuk vele a hidegen tartott sört.

Ám a legjobb az egészben az, hogy nem jégakkuk tartják a belső részt hidegen, hanem egy motor. Jogosan merül fel a kérdés, hogy honnan kap áramot a táska, hiszen nincs minden fán konnektor a strandokon. A mérnökök erre is gondoltak, egy powerbank tárolja az áramot, amiben akár egynapi működéshez is elegendő energia rejlik. Persze ez hőmérsékletfüggő (ez is szabályozható -20-tól +20 fokig), de ha csak 12 fokosra hűtjük ételeinket és italainkat, akkor 14 óra üzemidőt ígér a gyártó.

A powerbankok és a kábelek tárolózsebei

Ezek segítségével telefonunkat is feltölthetjük a rajtuk található USB-portoknak köszönhetően. A hosszabb távra utazók némi pluszpénzért egy kisebb, 30W-os, vagy egy nagyobb, 60W-os napelemre is beruházhatnak, mely csatlakoztatható a hűtőboxhoz. Utóbbi kis asztalként is szolgál, melyen elfogyaszthatjuk elemózsiánkat.

A GoSun nem először alkot nagyot a kültéri termékek terén, korábban egy napenergiával működő sütőt is bemutattak, melyről az alábbi videóban is láthatunk néhány felvételt.

A termék még nem kapható kereskedelmi forgalomban, de a népszerűségét jól mutatja, hogy az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon az eredeti projekt elindításához szükséges 12 ezer dollár helyett 264 ezer gyűlt össze.

A GoSun hűtőtáskájának ára 489 dollárról (140 ezer forint) indul. Ehhez nem jár napelem, ha azt is szeretnénk, akkor még 60 dollárt rá kell áldozni a termékre, amely várhatóan augusztustól kerül kiszállításra.

Forrás: newatlas.com