Vezetés közben Pokémonozott, rommá törte autóját

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.07.14. 05.07

Ahogy várható volt, a Pokémon Go-őrület elkezdett áldozatokat szedni a közutakon. Egyelőre nem tudunk halálos balesetről, de az esetek súlyosak.

Vezetés közben Pokémonozott, rommá törte autóját

Ahogy épeszű ember vezetés közben nem próbál bűvös kockát kirakni, úgy annak sem lesz jó vége, ha a volán mögött nem a forgalomra ügyelünk, hanem virtuális lényeket kergetünk a telefonunkon.

Kedden éjjel a New York állambeli (USA) Auburn városában fának ütközött egy autós, aki nem fogadta meg ezt az egyszerű, logikus tanácsot. A 28 éves sofőrnek legalább volt bátorsága beismerni a helyszínre érkező rendőröknek, hogy saját hülyesége okozta a karambolt, amely elég erős volt ahhoz, hogy a motort hátratolja az utastérbe. A férfi mindkét lábszára megsérült.

Nem kell persze vezetni ahhoz, hogy a Pokémon Go közlekedési balesetet okozzon: egy 15 éves lány egy gyorsforgalmi úton próbált meg átkelni, amikor elgázolták. Sérülései nem voltak veszélyesek, saját maga hívott mentőt, majd édesanyját, hogy elmesélje, mi történt.

„A lányom otthon ülő típus, ki sem lépett volna a házból, ha nincs ez a hülye játék” – dühöngött a pennsylvaniai lány édesanyja. Az áldozat, Autumn Deiseroth, maga is azt mondta, felelőtlen dolog a játék készítőitől, hogy forgalmas csomópontok közelében is vadászatra csábít az alkalmazás. A lány kulcscsont- és lábfejsérüléseit ellátó orvosok elmondták, hogy már több hasonló esettel is találkoztak.

article-pokecrash-0713

Kommentek

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.