A magas szintű ipari formatervezés egyik fellegvára természetesen Olaszországban található. A Pininfarina neve sok autórajongónak ismerősen cseng, hiszen rengeteg Ferrari oldalán ott található, nem beszélve az egyéb tömegtípusokról. 

Szerencsére más területen is kamatoztatják a szaktudásukat, és az eredmény most egy igazán elegáns, magas színvonalat képviselő kávégép, amit a terület egyik vezető márkájával, a török Helvacıoğlu Kahvéval hoztak össze. 

A törökök egy új típuscsaláddal akarnak betörni a piacra, a Levee néven árult gépeik formai kialakítását pedig az olaszokra bízták. A Pininfarina tervezői nem vették félvállról a munkát, a gép kialakítását a baristák mindennapi mozdulatait, gesztusait megfigyelve, ezekről adatokat gyűjtve rajzolták meg.

A Ferrari formáit álmodó tervezőiroda kávégépe is gyönyörű 1

Tehát a profik számára legkényelmesebb kialakítás volt a cél, minden kezelőszerv, kapcsoló a lehető legjobb helyre került, a prototípusokat nagy forgalmú kávézókban tesztelték, majd a tapasztalatok alapján módosították a konstrukciót. 

A Ferrari formáit álmodó tervezőiroda kávégépe is gyönyörű 2

Fém és fa borítja a Levee gépeit, az átlátszó talpazat pedig a lebegés hatását kelti. Kapacitív gombjai rejtettek, így nem törik meg a lendületes, mégis klasszikus kialakítást. 

A Ferrari formáit álmodó tervezőiroda kávégépe is gyönyörű 3