A hétvégén mutatják be Lady Gaga koncentfilmjét: az HBO streamingplatformján, a Maxon megjelenő Gaga Chromatica Ball az Oscar-, kétszeres Golden Globe-, BAFTA- és tizenháromszoros Grammy-díjas énekes-, dalszerző- és színésznő két évvel ezelőtti, Los Angeles-i koncertjét örökítette meg, olyan népszerű slágerekkel, mint a Bad Romance vagy a Poker Face.

A legszerencsésebb rajongók számára rendezett, premier előtti vetítésre már csütörtök este sor került, azonban az olasz származású amerikai művész ezúttal sem hazudtolta meg magát, már ami a ruhaválasztást illeti. Bár Lady Gaga húsruhája (lsd. a cikk végén) – amit a 2010-es MTV Video Music-díjátadón viselt – örökre beleégett sokak retinájába, biztosak lehetünk abban, hogy a Mercedes-lökhárítóból összeállított öltözéket is emlegetni fogják egy ideig – íme:

Lökhárítóba öltözött a világsztár, garantált a sokk 1

Mint azt a Jalopnik kiszúrta, Lady Gaga ruháját a Mercedes-Benz E-osztály 2014 és 2016 között gyártott, W212-es generációjának kupé- vagy kabrióváltozata ihlette. Nyilvánvalóan nem hagyták érintetlenül a lökhárítót: a különös ruhaköltemény kedvéért több lyukat is vágtak rá, például a karok számára. A ruhát a berlini Selva divatház készítette, Selva Huygens argentin tervező irányítása mellett – ugyanakkor nem Gaga ruhája az egyetlen darab a kollekcióban, ami autóalkatrészekből készült. Akad olyan, aminek egy Renault Twingo lökhárítója adta az alapját, míg egy másik esetben egy teljes műszerfalat használtak fel, a középső konzollal együtt.

Lökhárítóba öltözött a világsztár, garantált a sokk 13

Gagát még 2016-ban kapták lencsevégre a W123-as Mercedes volánja mögött. (Fotó: Alo Ceballos/GC Images/Getty Images)

Gaga az X-en azt írta, hogy amikor azt kérdezték tőle a vörös szőnyegen, milyen alkatrészekből készült ruhája, azt felelte, „nem tudom, nem vagyok autószerelő”. Pedig az autógyűjteményében többek között egy Mercedes E350 is fellelhető, méghozzá ugyanebből a generációból, de sok más mellett egy remek állapotnak örvendő W123-assal is büszkélkedhet.

Lökhárítóba öltözött a világsztár, garantált a sokk 14

Mint mondtuk, nem ez volt az első alkalom, amikor rendkívülit villantott Lady Gaga. A 2010-es húsöltözék mindent visz. (Fotó: Steve Granitz/WireImage/Getty Images)