Már nem először, de vélhetően nem is utoljára adta a fejét a torinói székhelyű ErreErre Fuoriserie arra, hogy az Alfa Romeo egyes típusainál összemossa az idősíkokat. Tavaly a Giulia Quadrifogliót tervezték újra, vagyis öltöztették a sportosított modellt a régi köntösébe, ám miután hónapokkal a restomod megjelenése után ráncfelvarráson esett át a típus, újra sor került rá.

A „korszakváltó” műtét keretében egyenesen az 1960-as, valamint 1970-es évekbe repíti vissza a Giuliát az olasz vállalat, az eredmény azonban sokakat megoszthat. Egyfelől nem csak az elegáns vonások köszönnek vissza, már csak azért sem, mert kissé dobozos hatást keltenek, míg az első és hátsó túlnyúlások kialakításában már némi futurisztikus hajlam is tetten érhető. Az eredeti acélfelnik feltámasztása viszont sok Alfa-rajongó szívét dobogtathatja meg.  

A képekre kattintva galéria nyílik:

Évtizedekkel repítették vissza az időben ezt az Alfát 2

Kapott némi pluszlöketet a 2,9 literes, ikerturbóval szerelt V6-os motor is, mely így a korábbi 520 helyett 562 lóerőt ad le, ami mellé 600 helyett már 680 Nm-es nyomaték párosul.

Gianluca Rubatto vezérigazgató szerint az ErreErre Fuoriserie az új Giulia Quadrifoglióval „valami egyedit” akart létrehozni, „ami a legnagyobb rajongók mellett a nosztalgiát is szolgálja”, egyben azt is megígérte, lesz még folytatás.

Évtizedekkel repítették vissza az időben ezt az Alfát 16

Fotó: ErreErre Fuoriserie

Évtizedekkel repítették vissza az időben ezt az Alfát 17

Fotó: ErreErre Fuoriserie

Az optikai – valamint részben motorikusan – újraértelmezett Alfa Romeót ugyanakkor limitált szériának szánják: az ErreErre Fuoriserie mindössze 33 példányt készül gyártani belőle. Ezek darabjáért 400 ezer eurót kérnek el, viszont jó hír, hogy a mostani árfolyamon átszámítva 151 millió forintos összeg tartalmazza a donorautó árát is, tehát azt nem kell külön megvenni.