75 éves a Porsche idén, ám ikonikus modelljük, a 911-es „csak” 60 éves, hiszen az első változatot 1963-ban mutatták be.

Pontosan ennyi darabban készül a legendás, mára – ha úgy nézzük – a 992-essel már a nyolcadik generációjánál járó sportkocsi jubileumi kiadása, a 911 S/T is, ahogy a hozzá passzoló, a Porsche Designtól kikerülő karóra is.

Az autóról itt tudhatsz meg minden fontos infót!

A teljes nevén Chronograph 1 – 911 S/T névre hallgató óra természetesen stílusos versenykronográf, könnyű, homokfúvott titántokjában a flyback, azaz azonnal nullázó másodpercmutatós WERK 01.240 automata kaliber dolgozik.

A zafírüveg alatt a matt fekete számlapot az első 911-es műszereiről ismerős sportos zöld és piros dobja fel, a dátum- és napkerék színkoordinált fekete-zöld, a számlapon pedig a 911 S/T felirat mellett egy hatos kéziváltó-séma is feltűnik.

Kattints a képre, galéria nyílik!

5 millió ez az óra, de 120 milliót kell érte kiadni 2

A hátlapot ugyan ritkábban látja az ember, de a betekintő zafírlap alatt az autó öt dupla küllős felnijét mintázza a felhúzásért felelő rotor. Ezt több színben is kérheti a vásárló, ahogy azt is eldöntheti, hogy középre a Porsche emblémája vagy az S/T felirat kerüljön.

Szíjból háromtagú a választék: a tokhoz illő, gyorsoldós titánszíj mellett egy konyakbarna, valamint egy ezüstmetál öltéses fekete raliszíj kérhető – utóbbi kettő természetesen nemes bőrből.

A 911 S/T kronográf darabját 5,3 millió Ft-nak megfelelő 13 500 euróért adják, de nem vehet bárki, a Porsche csak a névadó sportkocsi vásárlóinak kínálja őket. Ők pedig valószínűleg élnek is a lehetőséggel, annak 114 milliós vételára mellett ez már szinte aprópénz, csak egy újabb tétel az extralistán.

5 millió ez az óra, de 120 milliót kell érte kiadni 24

Fotó: Porsche Design