A limitált szériás kiadásokkal búcsúzó Mercedes-Benz G-osztály történetének még nincs vége, a Brabus ugyanis egy újabb, ezen alapuló szörnyeteget épített. A 800 lóerős, hatkerekű pick-up alapját ezúttal a Mercedes-AMG G 63 adja, amit a német tuningcég hosszabb vázzal és – a háromtengelyes kialakítás ellenére – összkerékhajtással álmodott meg.

A képre kattintva galéria nyílik:

Ennél brutálisabb pick-up nem kell terepre 1

A több mint 6,2 méter hosszú Brabus XLP 800 Adventure orrában 4,0 literes, ikerturbós V8-as motor található, ami 1000 Nm-es forgatónyomatékot is lead. Mindennek megfelelően már 5,8 másodperc eléri álló helyzetből a 100 km/órás sebességet, és pick-upként akár 210 km/órás tempóra is képes, méghozzá úgy, hogy ez már egy elektronikusan leszabályozott érték.

Hogy valóban ne jelentsen akadályt a terep, mindennel felvértezték, ami az off-road léthez elengedhetetlen, így az első gallytörőt, a beépített csörlővel ellátott első lökhárítót, valamint a bukókeretet sem hagyták ki. A fényes szénszálas elemek az XLP 800 sportos megjelenését biztosítják, amire a fehér külsővel kombinált piros beltér csak rátesz egy lapáttal.

Ennél brutálisabb pick-up nem kell terepre 15

Fotó: Brabus

Ennél brutálisabb pick-up nem kell terepre 16

Fotó: Brabus

Ugyanakkor csak megrendelésre készítik el a pick-upot, aminek 1,1 millió euró, azaz közel 410 millió forint az ára, és ebben még nincsenek benne az adók és az importtal járó egyéb költségek.