A fészerből, kazánból, illetve egyéb rejtett zugokból előkerülő autók mindig olyanok, mint a zsákbamacska. Ezt bizonyítja az is, hogy az Egyesült Államokban egy pajtából egy 2005-ös évjáratú Chevrolet SSR került elő, ami kétajtós kabrió-pick-upként ugyanúgy különlegességnek tekinthető, mint egy európai sport- vagy egy tengerentúli izomautó.

A képre kattintva galéria nyílik:

A pajtából rángatták ki, 18 millióért adták el 1

Nem tudni, miért és mennyi ideig porosodott az istállóban a pick-up, ám a képek alapján a hosszan tartó állás során csak a piszok borította a karosszériát, rozsda például nem. Az viszont biztos, hogy az egyik legalacsonyabb futásteljesítményű példányra leltek rá: 18 év alatt alig több mint 1500 kilométert tettek meg vele. Az eBayen megjelent hirdetés szerint nemcsak rozsda-, de karcolás- és horpadásmentes is, továbbá a papírjai is rendben vannak.

Valakinek mindez elegendő érvnek bizonyult ahhoz, hogy közel 50 ezer dollárért, átszámítva 18 millió forintnál is többért a gondjaiba vegye.

Arról, mennyire számít ez magas összegnek, az árulkodik, hogy számos SSR akár 20 ezer dollár körüli, azaz 7,5 millió forintnál alacsonyabb összegért is elvihető, mint arra a Carscoops rámutatott.

A pajtából rángatták ki, 18 millióért adták el 17

Az Ohióban talált SSR-ről általánosságban elmondható, hogy a General Motors valaha volt egyik legérdekfeszítőbb pick-upjáról van szó. Való igaz, csak három évet élt meg, ez idő alatt pedig 24 ezer darabot készült belőle. A típus zászlóshajó-kivitelét – ami megegyezik a cikkben szereplő példánnyal – 6,0 literes, V8-as erőforrással szerelték, ami 400 lóerőt ad le, egyúttal álló helyzetből 96 km/óráig (60 mérföld/óra) 5,29 másodperces gyorsulást biztosít.

Bármilyen furcsa, annak idején a Vezess is kipróbálhatta a Chevrolet SSR-t – így éltük meg a rendhagyó találkozást: