Az olcsó, nagy fényerejű LED-fénysorok nem csak a karácsonyi kivilágítást reformálták meg. Az autózás kiegészítő fényszóróinál is bőséges a kínálat, szinte bármit lehet kapni az egyszerű kilépőfénytől kezdve a Holdig elvilágító fényágyúkig. 

Utóbbival elvileg a terepjárósokat célozzák a gyártók, akik természetesen csak a közutakról letérve használják a pluszfényeket. A valóság természetesen mást mutat, van, aki direkt hátrafelé szereli fel az ilyen, külön kapcsolható lámpát, nagyjából egyetlen céllal: a hátul haladó autós megleckéztetésére, büntetésére használva.

A Reddit.com oldalán tűnt fel egy ilyen lámpával felszerelt furgon akció közben, a fényereje a kamera érzékelőjének is sok, aki ebbe belenéz, az pár másodpercre garantáltan nem lát semmit ilyen fényviszonyok között. 

A hosszászólások között rengeteg autós panaszkodik arról, hogy találkoztak már hasonló furgonnal, sőt a jelenség itthon is előfordult már. A Budapesti Autósok egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette az alábbi felvételt az M1-es autópályán, Budapest felé haladva, az M0-s csomópont előtt. “A kamerás autó beért a belső sávban egy pick-upot, aminek sofőrje egyszer csak – vélhetőleg büntető jelleggel – két igen komoly lámpát kapcsolt fel, a mögötte jövő autóst/autósokat elvakítva” – írják az oldalon.