Már az 1995-ös Tokiói Autószalonon bemutatták, mégis csak 1999-ben gördültek le a gyártósorról az első Honda S2000-esek, melyeket tíz éven át, egészen 2009-ig gyártották. Egy egészen ritka példány került elő azonban a Bring A Trailer oldalán: a 2000-es évjáratú S2000 kapcsán a leginkább figyelemfelkeltő adat, hogy az elmúlt 21 évében csupán 59 kilométert tettek meg vele, ami évente átlagosan 2,8 kilométert jelent.

Annyira újszerű állapotban van, hogy még rendszámtáblája sincs. Egy floridai autókereskedésben három slusszkulccsal, eladási tanúsítvánnyal, valamint gyári eredetigazolással várja következő gazdáját. Metálfekete fényezése népszerű választás ennél a típusnál – teszi hozzá a Carscoops –, még az eredeti, 16”-os kerekei is megvannak, melyekhez egy garnitúra Bridgestone abroncs jár.

59 km-rel árulnak egy 21 éves Hondát 1

Ugyanakkor a hirdetés megjegyzi, hogy az alacsony futásteljesítmény ellenére előfordulnak hibák a fényezésben, többek között a hátsó lökhárítónál, a motorháztetőn és a jobb oldali sárvédőn is. Belül viszont szinte vadonatújnak tűnik, igaz, halvány kopásnyomok felfedezhetőek a fekete bőrüléseken. Légkondicionáló, sebességtartó automatika, elektromos ablakemelő és ajtózár is szerepel az autó felszereltségei között. 

A motorháztető alatt 2,0 literes, soros négyhengeres erőforrást találunk, 249 lóerős teljesítménnyel és 218 Nm-es maximális nyomatékkal. Csúcssebessége akár a 250 km/órát is elérheti, álló helyzetből pedig 6,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Példátlan kihasználatlansága miatt azonban máris 50 ezer dollárnál, közel 15 millió forintnál tart a licit, pedig még hétfőig ajánlatot lehet tenni a kétajtós Hondára. Januárban a Mecum Auctionsnél került kalapács alá egy másik S2000, és hogyan 125-150 ezer dollár közötti vételárra számítottak, végül csak 60 ezret adtak érte.