A Porsche 911 generációinak legolcsóbb, és legkevésbé értékes tagja a 996-os jelenleg. Az újító lámpaformával szerelt gép még elég gyakori, nem túl öreg, boxermotorja vízhűtéses, így pont a Porsche-rajongók vakfoltjába került. Aki klasszikust akar, az inkább egy korábbi, még léghűtéses 993-asra szavaz, aki pedig a modern Porschék zseniális vezethetőségét és technikai színvonalát élvezné, az inkább az újak közül választ.

Tehát 911-es szemszögből ez a legolcsóbb, a kínálat alja 6-7 millióról indul, ami ma már egy jól felszerelt új városi kisautó árkategóriája. Nem elérhetetlen, de azért mégis Porsche, aminek kijár a megfelelő bánásmód. 

Viszont napjainkban az Instagram-lájkgyűjtés virágkorát éljük, így minden, ami megosztó, érdekes, figyelemfelkeltő, az mehet a netre. Talán ezért döntött a képeken látható 996-os tulajdonosa amellett, hogy a kocsibeállón, házi barkács módon fényezi át a kocsiját. 

Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 1

Egy 996-os építése, alacsony költségvetéssel. Először megkapta a 997 orrát, ami kétségkívül jobban mutat, mint a gyári

 

A tulaj, Kevin Siemering (@porschekevn) nem most érkezett meg a Porschék világába, van egy 968 S2 RS-e, és a 996-os átalakítása sem a festéssel kezdődött. Előtte megkapta a 997 frontrészét, valamint több, a GT3-asra emlékeztető alkatrészt. 
 
Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 2Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 3
Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 4
De a lényeg a festés, amit a képek alapján házilag csinált, a járda melletti fűre állva. Az látszik, hogy a mutatóujja elfáradt, és később már hüvelykkel préseli a flakont, de az eredmény annyira jó lett, hogy többen kétségbe vonják a hitelességét. 
 
Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 5
 
Még egy lehetséges forgatókönyv, hogy emberünk nem hagyományos flakonos festéket, hanem plasti dipet, vagyis folyékony gumifestéket használt. A folyékony gumi kitűnő vízállósággal és vízzáró képességgel különbözik más bevonatoktól, jó rugalmassággal rendelkezik. A bevonat ellenáll a hőmérséklet csökkenésének. Szükség esetén könnyen eltávolítható. 
 
Különösebb előkezelést nem igényel, gyorsan felvihető a legtöbb ismert anyagra, megtapad fémen, fán, üvegen, betonon, vásznakon, kövön, gumin, köteleken vagy műanyagokon. Felhordása egyszerű, szórható a palackos kiszerelésből (Plasti Dip Spray).
 
Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 6Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 7Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 8
 
Egyesek szerint kézzel, és pláne flakonos festékkel nem lehet ilyen jó eredményt elérni, biztos műhelybe tolták a képek után. Mások szerint a megfelelő tudással, és rengeteg polírozással elérhető ez az eredmény.