Ha a Tesláról van szó, az emberek egyik fele foggal-körömmel védi Elon Musk autógyárát minden témában, míg a másik tábor hasonló vehemenciával teszi ennek az ellenkezőjét. Abban talán mindkét fél meg tud egyezni, hogy az űrbe is autót küldő cég az önvezető autózás terén az élmezőnybe tartozik, de még így is számos felmerülő problémát meg kell oldaniuk.

Egy hibára nemrégiben a világ egyik legnagyobb számítógép-biztonsági cége, a McAfee hívta fel a figyelmet. Az egészben a legdermesztőbb az, hogy mindössze egy 5 centis ragasztószalaggal sikerült átverniük egy Tesla Model S-t és egy Model X-et is.

Öt centi ragasztószalaggal átverhető a Tesla 2

A fekete ragasztócsíkot egy 35 mérföld/órás sebességkorlátozó táblára ragasztották, meghosszabbítva ezzel a 3-as középső szárát. A két autó külső kameraképei alapján az Autopilot-rendszerek a megbuherált hármas számot nyolcasnak olvasták, így az önvezető üzemmódban lévő autó azonnal gyorsítani kezdett a tábla után.

A McAfee felfedezéséről hivatalosan is értesítette a Teslát, valamint az autó kamerarendszereiért felelős céget, akik “érdeklődéssel fogadták az eredményeket és hálásak voltak”, de nem árultak el konkrétumokat azzal kapcsolatban, mikor tervezik megoldani a felmerült problémát.