Az Audi RS6 Avant remek autó, de egy használt példány önmagában nem lenne túl érdekes. Egy fokkal izgalmasabbak a tuningolt verziók, mert a 4 literes, biturbó V8-as motorból egészen durva számokat képesek kihozni, pedig az RS6 egyébként sem tartozik a gyenge versenyzők közé. Az Audi sportkombija alaphelyzetben is 560 lóerős és 700 Nm nyomatéka van. 3,9 másodperces százas gyorsulása kifejezetten sportautós érték.

Ezt a tuningolt RS6-ost Kimi Räikkönen járatta be 1

A képeken látható fehér RS6-os azonban már 680 lóerős és 900 Nm nyomatéka van, ehhez már tényleg jól jön a hagyományos quattro összkerékhajtás. Most 69 ezer kilométer van benne és hatalmas felniken gurul. 125 ezer euróért – tehát bőven több mint 41 millió forintért – nem épp a legolcsóbb használt RS6-os a piacon. Az extra lőerőkön túl azonban van még egy apróság, amit sokan emlegetnek az autóval kapcsolatban.

Ezt a tuningolt RS6-ost Kimi Räikkönen járatta be 17

Ezt az autót ugyanis maga Kimi Räikkönen vette 2014-ben, a jelenleg Alfa Romeónál versenyző, finn Forma-1-es világbajnok akkor 228 ezer eurót fizetett az új Audi RS6 Avantért.