7 perc 42 másodperces idejével jelenleg a Porsche Taycan a leggyorsabb négyajtós villanyautó a Nordschleifén. Amikor a németek bejelentették a rekordot, akkor Elon Musk csak annyit írt ki Twitterre, hogy a Model S jövő héten már a Nürburgringen lesz. Sokan azt várták, hogy megdöntik a rekordot, amire jó esélyeik vannak.

Legfőképp azért, mert a P100D+ nevű prototípust vitték ki, melyen versenygumik vannak és kettő helyett három villanymotorja van. A hátsó tengelyen van az extra villanymotor, így a két kereket külön hajtja. Ezzel nyomatékvektorozást is meg tud valósítani. Bár hivatalos ideje még nincs a Tesla prototípusának, a helyszíni mérések szerint magabiztosan veri a széria Taycan-t.

A további teszteket támogatva a Tesla a Nürburgringre is telepített saját töltőiből.

Most azonban az a kínos eset történt, hogy a P100D+ megállt a pályán és önerőből mozgásképtelen lett, így trélert hívtak hozzá. Közben pedig sorra mentek el mellette a különböző Porsche típusok, köztük egy tesztelés alatt álló Taycan is.

Miután trélerre rakták a letakart Teslát, letakarták az autót. Egyesek szerint a jövőben megjelenő Tesla Roadster hajtáslánca lehet az autó alatt, de a részletekig kénytelenek vagyunk megvárni a hivatalos magyarázatot. Addig pedig kénytelenek vagyunk a villanyautók időpárbaját türelemmel követni.