Az újabb generáció körében egyre kevésbé népszerű az autózás és ez már az oktatáson is meglátszik. Jóval kevesebb diák jelentkezik olyan kurzusra, ahol autószerelést vagy hasonlót lehet tanulni. Ez nem csak a New Jersey államban lévő Memorial High School-ra igaz, hanem általánosságban az amerikai oktatásra is. A tanárként dolgozó Ron Grosinger azonban megtalálta a módját, hogy felkeltse az érdeklődést a szakma iránt.

Ron kurzusán a diákok elektromos autót építenek hagyományos hajtásláncú autóból. A kéthetes tanfolyam után az iskola engedélyt adott Ronnak, hogy vásároljon egy 1990 Volkswagen Golf kabriót, hogy a diákok a gyakorlatban is képesek legyenek kivitelezni a tanultakat. Az autót teljesen kibelezték, hogy aztán megtanuljanak hegeszteni és kábelezni. Hogy az elkészült Golf mire képes elektromos hajtással, azt nem részletezték.

Középiskolások alakítottak elektromossá egy kabrió Golfot 2

Azt viszont igen, hogy egyre gyakrabban jelennek meg olyan startup vállalkozások, amik elektromos autókkal foglalkoznak, hiszen a technika jóval egyszerűbb, mint a hagyományos, belső égésű motor esetében. Így aztán sok mérnökre és tapasztalt villanyautósra lesz majd szükség.