1895-ben alapították a Berluti nevű francia luxusmárkát, mely ma ahhoz a Bernard Arnault vezette cégcsoporthoz tartozik, ahová a Louis Vuitton vagy éppen a Dior. Ennélfogva táskák és cipők terén otthonosan mozognak, most azonban más területre tévedtek: veterán autónak adtak egészen új belsőt úgy, hogy közben nagyon passzol a stílusához és a korához.

Francia luxusmárka vette kezelésbe a veterán 911-est 1

Az alapot az 1973-as Porsche 911 S Targa adta, mely igazán remek választás. Az autót 2,4 literes, léghűtéses, hathengeres boxermotor hajtja, hozzá ötgangos kéziváltó társul. A 190 lóerős sportkocsi 7,8 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra, a végsebessége pedig 228 km/óra. Nem mellesleg a Targa változat íves hátsó ablakot és kivehető tetőpanelt kapott, így biztonságosabb formában adta a kabriózás élményét.

Francia luxusmárka vette kezelésbe a veterán 911-est 19

Kívül ezüst maradt az autó, meghagyták a régi, fekete francia rendszámtáblákat és a sárgás fényszórókat, a beltér viszont minden elemében más lett. Amit csak értek, azt öregített, nyeregbarna bőrrel varrták be. Az üléseken kívül a műszerfalat és az ajtópaneleket is bőrbe kötötték, de még a gépháztető belső oldalára és a csomagtartóba is jutott belőle. Az autóhoz stílusban passzoló cipőt és utazótáskát kínáltak.

Francia luxusmárka vette kezelésbe a veterán 911-est 20

A stílusos szettet aukción kaparinthatta meg, aki pontosan ilyen, Berluti kezelésen átesett 911 Targára vágyott. A nyertes licitáló közel 115 millió forintnyi összeget fizetett érte.