Bill Warner, az Amelia Island Concours d’Elegance alapítója és állandó lelkes résztvevője kapott fülest egy sirályszárnyas Mercedes-ről, mely régóta szunnyad egy Jacksonville-ban lévő pajtában. Az autó ráadásul elég korai darab, 1954-es évjáratú és pontosan tudható róla, hogy ez volt a valaha gyártott negyvenharmadik 300 SL. Színe eredetileg kék volt, a beltér pedig szürke bőrkárpitozást kapott. Los Angelesbe szállították le az amerikai specifikációs autót.

53 évig pihent ez a sirályszárnyas Mercedes 1

Otto Bowden volt az autó első tulajdonosa miután a Miami-ben lévő Waco Motors kereskedésbe vitték az autót. Az ügyvédként dolgozó Bowden nagy rajongója volt az európai sportautóknak, még egy klubot is alapított, melynek eseményein többször feltűnt a Mercedes 300 SL volánja mögött. Szerelőjének, Gene Clendeningnek adta el az autót később, aki versenyzett is a sirályszárnyassal.

53 évig pihent ez a sirályszárnyas Mercedes 27

Harmadik tulajdonosa a haditengerészet egyik pilótája volt Jaksonville-ben, aki napi rendszerességgel használta az autót. Több alkalommal fordult meg vele Washingtonban és Nyugat-Virginiában. Talán ezért lehet, hogy alig több mint 56 ezer kilométernyi mérfölddel az órájában az autó már akkoriban némi frissítésre szorult. Itt jó időre véget ért a 300 SL története, melyet 1965-ben parkoltak le a felújítási munkákat pedig félbe hagyták, ezért alapozó színű maradt az autó.

53 évig pihent ez a sirályszárnyas Mercedes 28

Most Németországba szállították a hosszú álomból felébresztett sportautót, ahol a Mechatronik szakemberei dolgoznak majd a milliárdos értékű 300 SL-en.